Kontrast:

KontaktyAkademik, stypendia, zapomogiWsparcie studentów niepełnosprawnychWirtualna UczelniaDziekanatyPlatforma edukacyjnanKlasa

Samorząd Studencki

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja

Dnia 1 lutego dr inż. Piotr Bernat - Pełnomocnik Rektora ds. współpracy z UTW spotkał się w Muzeum Powiatowym w Nysie ze słuchaczami Uniwersytetu Trzeciego Wieku z Nysy.

Pan doktor w trakcie wystąpienia omówił aktualne trendy kulinarne w formie propozycji skierowanych do słuchaczy. Okazało się, że słuchacze UTW Nysa realizują na co dzień, większość z dziesięciu przedstawionych propozycji i są trendy.

Temat był tak ciekawy, a dyskusja ożywiona, że będzie on kontynuowany na kolejnym spotkaniu, jeszcze w lutym. Wówczas omawiane zagadnienia zostaną poszerzone o aktualne wytyczne dietetyczne, których efektem mają być zalecenia dotyczące zdrowego stylu życia.

Po wykładzie swoją najnowszą książkę kulinarną promował ks. dr hab. Andrzej Hanich. To już kolejna książka kucharska z oryginalnymi przepisami przygotowana przez tego autora. Następnie uczestnicy spotkania zwiedzili wystawę czasową pt. „Stoliczku nakryj się - jak jadali nasi przodkowie” przygotowaną przez Nyskie Muzeum. Po wystawie uczestników oprowadzała jej kurator Pani mgr Adriana Zalewska.

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie © 2018   
kontakt z webmasterem:  
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK