Kontrast:

KontaktyAkademik, stypendia, zapomogiWsparcie studentów niepełnosprawnychWirtualna UczelniaDziekanatyPlatforma edukacyjnanKlasa

Samorząd Studencki

Uczelnia Student Miasto Rekrutacja

27 lutego dr inż. Piotr Bernat w Uniwersytecie Trzeciego Wieku w Głuchołazach wygłosił wykład poświęcony nowym trendom kulinarnym oraz przeprowadził ankietę dotyczącą realizacji przez uczestników wykładu 10 propozycji kulinarnych. Zdecydowana większość z nich, jest realizowana przez seniorów z UTW.

W trakcie zajęć Pan doktor omówił aktualne zalecenia żywieniowe zgodne z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia, a także zagadnienie suplementacji w kontekście zagrożenia osteoporozą, co wywołało ożywioną dyskusję.

W dalszej części spotkania słuchacze, wspólnie z prowadzącym opracowali pisemnie 10 zaleceń dotyczących zasad zdrowego stylu życia. Są to wytyczne, które umożliwiają poprawę jakości życia. Pan dr Piotr Bernat sugerował, by propagować te zasady wśród seniorów niezrzeszonych wokół UTW.

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nysie © 2018   
kontakt z webmasterem:  
Wydział Nauk o Bezpieczeństwie - kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne, Wydział Nauk o Zdrowiu i Kulturze Fizycznej: kierunek dietetyka, kierunek kosmetologia, kierunek psychofizyczne kształtowanie człowieka, Wydział Nauk Technicznych: kierunek architektura, kierunek informatyka, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji, Wydział Neofilologii - filologia angielska, filologia germańska, język biznesu angielski - business english, Wydział Nauk Ekonomicznych - kierunek finanse i rachunkowość, Wydział Jazzu - kierunek jazz i muzyka estradowa, Wydział Nauk Medycznych: kierunek pielęgniarstwo, kierunek ratownictwo medyczne,
Zobacz nasz profil na FACEBOOK